3TM (Mäkynen / Lötjönen / Kannaste)

Taidemuseo Veturitalli
Klo 19:00

Liput: 22,50€/17,50€
lippu.fi

Kokoonpano:
Teppo Mäkynen - rummut
Antti Lötjönen - basso
Jussi Kannaste - tenorisaksofoni

Levynjulkaisukeikka

3TM on trio, jonka ilmaisu perustuu keskinäiseen vapauteen ja yksilölliseen vastuunottoon. Musiikki saa löytää uusia suuntia ja hengittää vapaasti, mutta pysähtyy välillä teknon kaltaiseen toistoon. Jokainen soitin on yhtä tärkeä ja tavoitteena on luoda yhteinen syvä sointi eli soundi. Kehyksen trion musiikille muodostavat Mäkysen originaalisävellykset, joiden akustista äänimaisemaa rikastuttavat samplerin elektroniset värit. Minimalismi ja maksimalismi kohtaavat.

Teppo Mäkynen on salolaislähtöinen muusikko, jonka musiikki ja rummut ovat valinneet palvelijakseen. Dynaamisuus ja herkeämätön svengi ovat Mäkysen tavaramerkkejä. Jussi Kannaste on maamme valovoimaisin tenorisaksofonisti, musiikillinen mietiskelijä ja temaattinen taituri. Antti Lötjönen on tarkka, svengaava ja kauniin oman äänensä löytänyt, maamme ylivoimaisesti käytetyin kontrabasisti.

We Jazz Records julkaisee kokopitkän 3TM-albumin CD:nä, digitaalisesti, kasettina ja tupla-LP:nä loka-marraskuussa. Ensimmäinen maistiainen levyltä on 29.9. digisinglenä julkaistava Five New Dukes, Mäkysen koukuttavasti luuppaava sävellys, johon yllättävästi pirskahtelevat syna-aallot tuovat väriä ja syvyyttä.

Kuva yhtyeestä: Klaus Elfving