REISKA LAINE QUINTET

SU 12.9. @SALOJAZZ CORNER
Klo
17.00
Turuntie 5, Salo
LOPPUUNMYYTY

Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni

Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni

Alexi Tuomarila – piano

Ulf Krokfors – basso

Reiska Laine – rummut


Suomalaisen jazzin elävät legendat tulkitsevat kultaisen 60-luvun hengessä jäsenten sävellyksiä sekä mm. John Coltranen tuotannon helmiä. Yllätyksiä on myös lupa odottaa, kun tämä viisikko sukeltaa siihen taikahattuun, mistä nykyjazz koko kirjossaan ammentaa.


Rumpali Reiska Laine (s. 1946) on tehnyt elämäntyönsä toisten muusikkojen komppaajana ja kannustajana, kuten hän itsekin luonnehtii rooliaan: ”Tärkeä osa tehtävääni on kirittää yhtyeen solistit parhaisiin mahdolliseen suorituksiin – siis tyypit, jotka saavat nimensä lehteen”. Toki Laine on saanut myös oman nimensä lehtiin monta monituista kertaa yli viidenkymmenen ammattilaisvuotensa aikana. Hänhän on kuitenkin se useissa suomalaisissa ykkösyhtyeessä soittanut yli sadan levyn veteraani, josta jazzdiggarit puhuvat tuttavallisesti nyökkäillen vain etunimellä. Reiska Laine on pelkkä Reiska.


Reiska Laine Quintet ei ole silti mikä tahansa oma kokoonpano, sillä siinä soittavat hänen pitkän uransa keskeisimmät saksofonistit, aivan yhtä legendaariset Juhani ”Junnu” Aaltonen ja Eero Koivistoinen. Laineen tavoin heidän vaiheisiinsa tiivistyy iso siivu suomalaisen modernin jazzin parasta menneisyyttä ja myös levytettyä historiaa – Laineen kanssa yhteenlaskettuna noin 160 vuotta.