PEELA

PE 27.5. @MUSINE
PEELA
Klo
19:00
Helsingintie 2, Salo
Liput 13,5 - 22,50 € (sis. toimitusmaksun)

Johannes Granroth, kitara

Maja Mannila, laulu ja koskettimet

Sami Leponiemi, saksofoni

Oliver Karttunen, basso

Mikko Antila, lyömäsoittimet ja koskettimet

Severi Sorjonen, rummut


Peela on nuoren polven jazztaitureista koostuva kuusikko, joka yhdistelee musiikissaan kekseliäästi jazzia, funk-rockia ja neo-soulia. Persoonallisesti groovaavan musiikin keskiössä ovat vahvat melodiat, mehevä harmonia sekä tanssiin kutsuvat rytmit.

Sekstetin yhtyekemiaa on jazzmedioissa kuvailtu poikkeuksellisen toimivaksi ja toisiaan kuuntelevaksi. Kappaleet pohjautuvat suurelta osin kitaristi Johannes Granrothin sävellyksiin, jotka antavat kaikille muusikoille tilaa leikkiä ja improvisoida. Vahva instrumentaalinen ilmaisu ja Maja Mannilan elinvoimainen laulu luovat vastustamattaman kokonaisuuden.

"Tuntuu tosi hienolta päästä Peelan kanssa soittamaan ympäri Suomea, etenkin pandemiavuosien jälkeen. Olemme todella innoissamme! Toivottavasti nähdään matkan varrella," toivoo yhtyeenjohtaja Johannes Grahroth.

Vuonna 2016 perustettu yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Layers vuonna 2018 ja toisen pitkäsoittonsa Stepping Stones vuonna 2020. Tällä hetkellä Peela äänittää kolmatta albumiaan, joten Suomen Jazzliiton kiertueella luvassa on myös aivan uunituoretta materiaalia.

Peelassa on hieno yhtyekemia, sillä siinä on vain vahvoja persoonallisuuksia, jotka eivät kuitenkaan varjosta toisiaan. Yhdessä nämä talentit ovat vielä enemmän.
– Pentti Ronkanen, Suomijazz.com

peelamusic.com
instagram.com/peelamusic
facebook.com/peelamusic


Yhteistyössä: MUSINE, Lounaismaan OP, Jazz Finland


Konserttitila sijaitsee toisessa kerroksessa, johon pääsee tällä hetkellä vain portaita.


Kuva: Maarit Kytöharju