SAMI PITKÄMÖ

LA 25.9. @BIO JÄNNÄ
SAMI PITKÄMÖ
Klo
21.00
Turuntie 5, Salo
Liput 25€ (S-etukortilla 23€) / 22€, K-18

Sami Pitkämö - laulu

Okke Komulainen - koskettimet

Konsta Mäenpää - kitara

Esa Mäkynen - basso

Anssi Nykänen - rummut


Sami Pitkämö aloitti muusikonuransa pasuunaa soittamalla kotikaupungissaan Kauhajoella. Parikymppisenä Pitkämö muutti Helsinkiin opiskelemaan Pop & Jazz Konservatorioon jazzpasuunan soittoa, ja samaan aikaan soitti ja sovitti Boston Promenaden riveissä, lauloi omassa Riemukupla-bändissään sekä sävelsi.


Nykyisin Pitkämö johtaa bändejä television huippusarjoissa (Tanssii Tähtien Kanssa, Obladii ja Nevada), sovittaa ja säveltää musiikkia artisteille, televisioon, teatteriin ja mainoksiin, johtaa omaa Sami Pitkämön Orkesteria ja tekee monenlaista yhteistyötä hyvän ystävänsä Lenni-Kalle Taipaleen kanssa duokeikoista yhteisen bändin esiintymisiin. Hän on myös yksi kuudesosa jo lähes legendaarista Hemma Beast- yhtyettä.


Vuonna 2008 Sami julkaisi omaa nimeään kantavan debyyttilevyn, Emma-ehdokkuudenkin ansainnut ”Lauluja Rakkaudesta Ja Vähän Muustakin”. Debyyttilevy julkaisuvuonna Pitkämö sai Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen.


Kahdenkymmenen vuoden ajan Pitkämö on tehnyt yhteistyötä monien alan legendojen kanssa ja samalla päässyt todistamaan myös uusien tähtien syntyä. Musiikki on vetänyt miestä ympäri maailmaa ja tutuksi ovat tulleet niin Eurooppa, USA, Afrikka, Aasia kuin Australiakin.