SOUL WHAT?

PE 30.9.2016 @ RIKALA BAR & GRILL
SOUL WHAT?
Klo
21.00
Asemakatu 15, Salo
Liput 15€ / 10€

Joonatan Rautio - Sax
Eevalotta Matikainen - Bass
Mikael Svarvar - voc, wurlitzer, Keyb
Martin Söderbacka - Gtr
Toni Porthén - Drs

Soul What? on basisti Eevalotta Matikaisen ideoima, kokoama ja johtama soul/jazz-kokoonpano. Yhtyeen ohjelmisto on omaa tuotantoa: englanninkielistä laulettua musiikkia ja instrumentaaleja. Kvartetin jokaisen muusikon persoonallisuus heijastuu kappaleiden sovituksissa.


Soul What?:n ohjelmisto koostuu englanninkielisistä lauletuista kappaleista sekä instrumentaaleista. Nykyisin noin puolet ohjelmistosta on laulettua ja puolet instrumentaalista musiikkia. Soul What?:ssa jokaisen muusikon persoonallisuus on aina ollut keskeisessä osassa vaikuttamassa yhtyeen musiikkiin. Matikainen on pyytänyt yhtyeeseen muusikoita, joihin hän on tutustunut erilaisissa yhteyksissä ja joiden kanssa hän on halunnut tehdä musiikkia. Alusta asti basisti Eevalotta Matikaisen komppiparina on häärinyt räjähtävän energinen ja kekseliäs rumpali Toni Porthén.


Usein esiintymisiä varten Soul What?:n kokoonpano kasvaa kvintetiksi vierailevalla saksofonistilla. SaloJazz Festivalin konsertissa kvartetin vieraana on tenorisaksofonisti Joonatan Rautio, joka tunnetaan virtuoottisuudestaan ja solistisesta vahvuudesta ja eloisuudesta. Rautio on esiintynyt laajasti sekä kotimaisten että ulkomaisten huippumuusikoiden kanssa. Yhteistyökumppaneiden lista on vaikuttava: Jim Beard, Randy Brecker, Jukkis Uotila, Mike Stern, Peter Erskine, Jeff "Tain" Watts, Dave Liebmann, UMO Jazz Orchestra jne.


Rautio valittiin vuonna 2001 Pori Jazz Vuoden Taiteilijaksi ja Suomen Jazzliitto myönsi Rautiolle vuoden 2010 Yrjö-palkinnon.